ACUPUNCTUUR BUNNIK

Marie-José van der Putten

Behandelingen:

Tel:     030 8200533


Of stuur via het contactformulier een e-mail.

Gebruik deze link: Email


Behandelingen op:

Dinsdagmiddag

Donderdagmiddag

Vrijdagmiddag
Praktijkadres:

Koperslagershoek 1

3981 SB Bunnik


Tarieven en vergoedingen

Acupunctuur per 03-03-2021:


Eerste Consult

(incl behand.):            € 62,00


Vervolgbehandeling:     € 58,00


Behandelingsduur:  ± 40 minuten


(Afspraken tot 24 uur voor aanvang afgemeld, worden niet in rekening gebracht.)


Veel zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur (geheel of gedeeltelijk) in hun aanvullende polissen.

Zie het NVA-overzicht hier


Registraties:


KVK Utrecht: 30264157


Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur: NVA


AGB-registraties:

90-021542 (Genezers/Acupunctuur)

04-115856 (Fysiotherapie)

Klachtenregeling KAB
Zie ook:

Privacyverklaring

EUROPEAN BRANCH OF THE TOYOHARI ASSOCIATION

PsychoSomatische Fysiotherapie (PSF).

Als psychosomatisch fysiotherapeut, met meer dan dertig jaar ervaring in neurologische problematiek, kijk ik bij iemand met (gezondheids-)klachten niet alleen naar mechanische en lichamelijke aspecten maar ook naar geestelijke en omgevingsaspecten. Klachten kunnen ontstaan wanneer de balans tussen lichamelijke en psychische belasting in relatie tot de omgeving verstoord is.

Belastende levensomstandigheden die langere tijd aanhouden kunnen het evenwicht verstoren, waardoor  fysieke en mentale belastbaarheid afneemt. Wanneer het evenwicht verstoord is kunt u stress ervaren of voelt u zich bovengemiddeld vermoeid of gaat u pijnklachten ontwikkelen. Naast een scala aan lichamelijke klachten die u aanvankelijk genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd hebt kunt u dan ook last hebben van een vervelende stemming (bv. een kort lontje, u somber voelen) of merken dat u 'niet goed in uw vel zit'. Als die klachten na verloop van tijd toenemen en een medisch onderzoek niet veel oplevert kan dat tot onbegrip leiden. Deze klachten worden psychosomatische klachten genoemd.

Om weer in balans te komen kan ik u als psychosomatisch fysiotherapeut begeleiden. De relatie tussen de lichamelijke klachten en de psychische gesteldheid zal tijdens de behandeling bekeken worden.

In de psychosomatische fysiotherapie maak ik gebruik van verschillende methodieken om u zich bewust te laten worden van en weer grip te laten krijgen op uw ontregelde stress-systeem. Deze methodieken bestaan bv. uit ademtherapie, progressieve relaxatie oefeningen (Jacobson), Mindfulness maar ook uit bv. rationeel emotieve therapie (RET), waarbij de nadruk meer ligt op een gesprek. Het is belangrijk dat u zich de overeengekomen methode goed eigen maakt door deze regelmatig te oefenen en te verkennen. Daarnaast kan ook door inzicht in en een andere manier van leren omgaan met uw klachten  uw herstel- en veranderingsproces plaats vinden. Mijn rol zal zich hierbij vanzelfsprekend aanpassen tot coach van uw gezondheidsklacht(en) zodat het vooraf gestelde doel van de therapie bereikt wordt.

Natuurlijk is er meer uit te leggen over de psychosomatische kanten van fysiotherapie. Daarbij kan ik u verwijzen naar de site van de Nederlandse Psychosomatische Fysiotherapie (NPF), een specifieke beroepsvereniging van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Klik hieronder om naar de website te gaan.